23 Aralık 2011 Cuma

Sherly

Çok gitmek istediğim Sherlock Holmes'un 2. filmine nihayet bugün gidebildim. Gidenler çok beğenmişti filmi. Gidip ben de bir göreyim dedim. Çok ta iyi etmişim. :) Çok eğlendim filmde. 13.45 seansına gitmiştim ama ancak daha yeni eve gelip yemek yedim ve yazıyorum. Ama sanırım yanlış gün seçmişim. Böyle fırtınalı, yağmurlu bir İstanbul akşamında yol nasıl 1 saatten az sürer? Haşa.. :)

Neyse filme geçeyim. Bir kere Robert Downey ilk filmden bile daha iyiydi bu filmde. İlk filmde de olduğu gibi slow motion dövüş sahneleri muhteşemdi. Aksiyon hiç bitmedi neredeyse. İnsan filmden hiç kopmuyor..Ayrıca Sherlock Holmes'un abisinin ona "Sherly" diye seslenmesi çok komiğime gitti nedense. :) Filmde sıkça komik diyaloglar vardı zaten. Son olarak bu filmin seneryosunu, kurgusunu yapan ekibin ben gider önlerinde eğilirim arkadaş. :) Yine bir Sherlock Holmes filmine yakışır bir kurgu ve seneryo. İnsanı hep şaşırtıyor..

Bunu da izledikten sonra gözlerim Serlock dizisinin 2. sezonuna çevrilmiş durumda. :) Sabırsızlanıyorum.O da çok iyi kesinlikle. Bütün bunlardan gördüğünüz gibi tam bir Sherlock Holmes fanıyım ben... :) Eski yıllardaki filmleri de bulursam izlicem bir ara. Ama kolay bulunmuyor sanırım.

Bu arada Cevahir Cinebonus'taki gittiğim salonun perdesi neydi öyle! Ben hayatımda hiç bu kadar büyük bir perdede izlemedim bir filmi. :) Filmin içindeydim sanki..

8 yorum:

... dedi ki...

Ne kadar zincir sinema salonu fikrinden hoşlanmasam da hakkını teslim etmek lazım ki Cinebonuslar baya iyi. Hatta Astoria'daki ve Ümraniye'dekini Cevahir'den daha çok sevdim.

Ben daha izlemedim, yakın zamanda zor ama gidip izlicem ben de umarım:) Diziden ise haberim bile yokmuş. Ona da bakayım. Bütün bunlardan gördüğünüz gibi çok da iyi bir Sherlock Holmes fanı değilim ben>_<

Adsız dedi ki...

Edebali, izlenesi, gazı aldıktan sonra ancak 15.6"te izleyebilirim sanırım :)

@Joy zincir sinema ne ?

Edebali dedi ki...

Joy, Evet Cinebonuslar bayağı iyiymiş. Cevahirde olan bir tanesinin perdesinin çok büyük olduğunu duymuştum. Sanırım ona denk geldim ben. :) AFM'lerin de bayağı kaliteli oluyormuş..

En kısa zamanda gidip izle. :) Dizisi ise film kadar güzel. Zaten ilk sezonda topu topu 3 bölümden oluşuyordu. :) Ama her bir bölümü bir film kalitesinde.

Umut, haha :) her neyde olursa olsun izle kesinlikle ama. :)

Jose Ramon Santana Vazquez dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

dizinin ikinci bolumu yarin yayinlanicak diye biliyorum. zaten ikinci sezonda ilki gibi 3 bolumden olusuyor ve son sezonu cunku son bolumun adi reichenbach selalesi, holmes'un moriarty ile birlikte dustugu yer. ben hala ikinci filmine gidemedim umarim bir bosluk yaratip gidebilirim diye dusunuyorum.

eski filmleri icinse torrent sitelerini kurcalaman gerekir, bulup temin edebilirsin.

Edebali dedi ki...

Evet. Pazar akşamları yayınlanıyormuş BBC'de. Dizide John Watson'ı oynayan Martin Freeman, 3. sezon için ihtimal var demiş ama hayırlısı artık. :) Umarım olur. Ancak tek bir bölüm için bile yeni bir hikaye yaratmak çok zor olsa gerek. :)

Haklısın. Torrent sitelerinde olabilir. Onlara bakiyim ben bir.

ezgi dedi ki...

sevgili Edebali,
ben de merak ediyorum!!!
hiç izlemedim hala;)

Edebali dedi ki...

Kesinlikle git ve izle. :) Pişman olmayacağının garantisini verebilirim. :)